Satulavyöt

1 Tuotetta

Satulavyön tehtävänä on pitää satula paikallaan ja auttaa sen painoa jakautumaan tasaisesti. Hyvä vyö mukailee hevosen liikettä ja on hellävarainen myös satulan vastinhihnoille.

Este- ja yleissatuloiden kanssa käytetään pitkää vyötä. Estehevosilla käytetään hyvin usein vatsapanssarilla varustettua vyötä, joka suojaa hevosen vatsaa kavioilta hypyn aikana.

Koulusatulan kanssa käytettävä vyö on este- ja yleissatulavyötä lyhyempi. Sen soljet asettuvat yleensä satulan siiven ulkopuolelle, joten vyön malli ja pituus tulee valita huolellisesti, jotta soljet eivät hankaa hevosta eivätkä ratsastajaa.

Satulavyö tulee aina puhdistaa ja kuivattaa käytön jälkeen ja vyötä kiinnittäessä on tärkeä varmistua, ettei vyön alle jää likaa eikä iho ole rypyssä tai jää solkien väliin. Herkkäihoiset hevoset hyötyvät erilaisten pehmusteiden kuten lampaankarvan tai geelien käytöstä. Osassa vöitä on myös likaa hylkivä antibakteerinen käsittely, joka helpottaa vyön puhtaana pitämistä ja suojaa hevosen ihoa.

Geelivyöt, anatomiset vyöt, neopreeni- ja nahkavyöt, panssarivyöt sekä lampaankarva- ja joustovyöt eri väreissä ja pituuksissa saat Horseprolta. Vöitä on saatavana kahdella tai kolmella soljella ja useimmissa satulavöissä on valmiina kiinnityslenkit apuohjia varten. Sopivan mallin ja pituuden valinnassa auttaa verkkokaupan asiantunteva asiakaspalvelu.